Skip to main content

Supreme sneakers

Det amerikanske skaterbrand, Supreme, har for vane at samarbejde med nogle spektakulære brands, herunder Louis Vuitton, KAWS, BAPE og mange flere. Gennem disse collabs har Supreme fasttømret sit navn som et globalt mega brand, der med sin kreative opfindsomhed er svær at hamle op med. Når der udgives Supreme sneakers med brand så som Nike og Vans er efterspørgslen enorm – men udbuddet lavt. Det betyder, at langt de fleste modeller stadig er nogle af de mest populære sneakers på markedet.

Gennem de sidste to årtier har det New York-baserede skater- og streetwear brand, Supreme formået at etablere sig som den ubestridte konge af samarbejder og collabs inden for både streetwear og sneaker. Brandet har gennem tiden slået pjalterne sammen med ikoniske og legendariske navne såsom Lacoste, UNDERCOVER, The North Face, KAWS, Rimowa, Louis Vuitton, Levi’s og mange, mange flere. Det har affødt en perlerække af memorable og enormt eksklusive collabs, som næsten alle har det til fælles, at de er blevet revet væk på rekordtid. Det gælder ikke mindst mærkets sneaker-samarbejder, som flere gange har resulteret i kilometerlange køer, crashede hjemmesider og endda masseslagsmål.

Supreme collabs med Vans, Clarks, Nike og Jordan 

På trods af at de har samarbejdet med med adskillige mærker, har Supreme altid været loyale mod tre mærker inden for sneaker-samarbejder: Clarks, Vans’ og selvfølgelig Nike/Jordan Brand. Særligt sidstnævnte har udgivet nogle enormt eftertragtede Supreme sko, hvoraf flere i dag går for tusindvis af kroner på resell-markedet. De mest memorable Supreme collabs med Nike/Jordan Brand inkluderer de tre “Cement”-udgaver af Nike SB Dunk Low fra henholdsvis 2002 og 2012, en grå udgave af Nike Lunar1+ Flyknit fra 2013, utallige forskellige udgaver af Air Force 1 og selvfølgelig de to Paisley-udgaver af Foamposite 1 fra 2014, som skabte så stor hype, at politiet blev nødt til at afbryde instore-udgivelsen i New York City. 

Der findes til gengæld også eksempler på sneakers, som har oplevet noget mindre efterspørgsel end de førnævnte. Eksempelvis var Supremes fire udgaver af Nikes gamle trail-sneaker, Air Humara fra 2017 ikke specielt eftertragtet, og den kunne løbes forholdsvist længe efter udgivelsen. Det samme gjorde sig gældende for Nikes fire farverige udgaver af Air Force 2 fra samme år. Begge udgivelser er gode eksempler på Supremes frygtløse og kompromisløse tilgang til deres sneaker-samarbejder. Særligt når det gælder Nike, har Supreme gennem tiden udvalgt nogle af sportsmærkets mest oversete modeller fra arkiverne i et forsøg på at give dem nyt liv med deres eget unikke præg. Det lykkedes dem blandt andet med deres fire nyfortolkninger af Air Max 98 tilbage i 2016, som et par år efter, efter at have ligget på is siden 1998, blev en kæmpe succes for Nike – blandt andet takket være Supremes forarbejde.

Hvor kan man købe Supreme sko i Danmark?

På nuværende tidspunkt findes der ingen Supreme butik i Danmark. Hvis du gerne vil besøge en af deres butikker, skal du rejse til USA, Japan, London eller Paris. Dog kan deres varer bestilles fra Supremes egen webshop, men grundet efterspørgslen på deres produkter og brugen af bots (software, der automatisk køber varer for dig), vil du oftest opleve at mange af tingene bliver udsolgt på få sekunder. Næsten alle nye udgivelser fra Supremes bliver lanceret torsdag kl. 12:00 (dansk tid) på deres hjemmeside, så her kan du prøve lykken mod tusindvis af andre ivrige købere. Af og til bliver Supreme collabs ikke kun udgivet hos Supreme, men også hos det brand de samarbejder med. Eksempelvis er det set flere gange, at Supreme collabs med Nike også er blevet lanceret på Nikes danske hjemmeside. Når det er tilfældet, kan du altid finde info om tidspunkt og direkte links i vores Release Kalender, hvor vi holder dig opdateret på alle de varmeste, nye sneaker-udgivelser.

Supreme sneakers på tilbud

Den høje efterspørgslen på supreme sko gør, at det er ekstremt sjældent, at de ender på udsalg. Derfor er det næsten umuligt at finde Supreme sneakers på tilbud, med mindre du er villig til at købe dem på det sekundære marked til resell i lavere stand.

Supreme resell

Fordi Supreme sneakers altid udkommer i meget begrænset antal og oplever stor efterspørgsel, har de ofte en høj resell værdi på det sekundære marked. Det betyder, at du ofte skal betale ret meget i resell, hvis du vil have fingrene i Supreme sneakers. Til gengæld betyder det også, at hvis du er hurtig og heldig nok til at få fat i et par, men som du ikke har tænkt dig at beholde, kan du sælge dem videre med et ganske fornuftigt afkast. Det gælder især de Supreme sko, som er lavet i samarbejde med Nike og især de modeller, som i forvejen er populære – blandt andre Air Jordans og Air Force 1. Som mange andre investeringer, kan det ofte betale sig at vente lidt tid med at sælge. Lige efter et release er efterspørgslen ofte høj på Supreme sko, men i de fleste tilfælde vil værdien stige over tid – særligt hvis du undlader at tage skoene i brug og holder dem i samme stand, som da du købte dem.

Hvor kan man købe Supreme sneakers til resell?

Hvis du vil købe eller sælge Supreme sneakers, har du en række fornuftige muligheder. Det første bud er Facebook-grupper dedikerede til sneakers. Vores egen resell gruppe på Facebook, SÆLG, KØB, BYT OG SØG SNEAKERS, har eksempelvis næsten 15.000 medlemmer, og den faciliterer hver dag adskillige salg af eftertragtede sneakers – blandt andet Supreme collabs. Desuden er der begyndt at dukke rigtigt mange små private salgsprofiler op på Instagram, som dog har ret begrænsede udvalg. En tredje mulighed er, at du kan bruge danske online markedspladser såsom Den Blå Avis (DBA) og Trendsales, som også bruges af mange danske sælgere og købere af Supreme sneakers. En fjerde mulighed er de dedikerede sneaker-markedspladser, som er specialiserede i køb og salg af sneakers – fx Grailed, Klekt, GOAT, Pattaloog og selvfølgelig StockX, som nu også kan bruges i Danmark, uden at du skal tænke på told og andre ekstra udgifter. Fordelen ved disse er, at du næsten altid kan finde lige nøjagtig den Supreme sneaker, du leder efter – og i din størrelse. Desuden sørger StockX for, at den sneaker du køber er ægte og ikke fake. Dette er især en fordel, hvis du er på udkig efter Supreme sneakers, som ofte bliver lavet i fake-udgaver. Til gengæld er prisen ofte noget højere på disse hjemmesider, hvis du sammenligner med den danske markedspris.