Skip to main content

Air Jordan sneakers

Jordan sneakers er en signatursko og et brand, der er ejet og skabt af den legendariske basketballspiller, Michael Jordan, i 1984 i samarbejde med Nike.

Historien om Air Jordan

Nike Air Jordan, der også går under navnet Jordan Brand eller bare Jordan, er et amerikansk sportsbrand, der specialiserer sig i basketballsko og beklædning. Brandet blev introduceret tilbage i 1984 som en signaturfodtøjslinje for basketballspiller, Michael Jordan, der spillede femten sæsoner i NBA og vandt seks mesterskaber med Chicago Bulls. Signaturskoens popularitet både på og uden for banen har gjort Jordan til et af de mest succesrige sneakerbrands nogensinde, og gennem årene har de skabt nogle af verdens mest eftertragtede silhuetter.

I 1984 producerede Nike sin første signatursko til Michael Jordan, Air Jordan 1 – en sko, der bar flere ligheder med andre Nike basketballmodeller i tiden, heriblandt Nike Air Ship og Air Force One. En almindelig misforståelse er, at den sorte og røde farve i Air Jordan 1 blev bandlyst af NBA for at overtræde tidens spilletøjsregler, men det er ikke helt korrekt – den pågældende model var en Nike Air Ship, men ikke desto mindre har Nike kapitaliseret på den ’forbudte’ myte, idet de fremover refererede til og omtalte den sorte og røde Nike Air Jordan 1 som ’Banned’.

I de følgende år fortsatte Nike med at udgive en række signaturmodeller for Jordan, der hver især opnåede stor popularitet. I dag findes der over 20 signatur-modeller, men sneakersamlere i dag fokuserer på og efterspørger primært farverne fra de første tolv silhuetter. Siden begyndelsen af 00’ere har brandet produceret ’re-releases’ eller retro udgaver af nogle af de mest populære modeller gennem tiden. I dag sponsorerer Jordan Brand adskillige andre professionelle basketballspillere og atleter. Også i andre sportsgrene som baseball og amerikansk fodbold. Desuden er Jordan Brand begyndt at ekspandere og producere livsstilsprodukter, ligeså vel som de laver hverdagstilpasninger af deres originale basketballmodeller. Blandt andet har Jordan Brand tilbage i 2014 skabt en tennistilpasning af deres Air Jordan 3-model til den professionelle tennisspiller Roger Federer.

Om Jordan Brand

Oprindeligt fokuserede Jordan Brand på at skabe basketballsko, men med årene har virksomheden udvidet forretningen, og i dag producerer de ikke kun sneakers. De laver også T-shirts, langærmede bluser, leggings, shorts, sweatshirts, tracksuits, tasker, rygsække, hatte, caps og meget mere.

Det helt centrale er dog stadigvæk deres udvalg af sneakers, hvor man kan vælge imellem ’low tops’, ’high tops’ og ’mid tops’, de mere hverdagslige modeller og de luksuriøse styles. Michael Jordan, der var den helt store stjerne i Chicago Bulls, og som af mange betragtes som den største basketballspiller gennem tiden, har båret Air Jordan basketballsko gennem hele sin karriere.

Og selvom han blev pensioneret som basketballspiller tilbage i 2003, er Air Jordans stadig en topsælgende sneaker for mange detailhandlere. I dag har Michael Jordan stadig en stor og afgørende rolle i design- og produktionsprocessen for Jordan-linjen.

Hvor kan man købe Jordan sko i Danmark?

Lige siden den første Nike Air Jordan så dagens lys tilbage i 1984, har den populære sneaker været at finde på hylderne hos rigtig mange danske sneakerforhandlere. Du kan finde den i de fleste sko- og sportsforretninger, og har du ikke en forhandler i nærheden, kan du altid købe Air Jordan online. Du finder den blandt andet hos Nike i et utal af forskellige farver og fortolkninger.

Du kan altid finde en opdateret forhandler-oversigt med direkte links inden et Jordan release i vores Release Kalender.

Hvad koster Nike Jordan sneakers?

Prisen på et par Nike Air Jordan sneakers varierer meget. Eftersom de findes i et hav af forskellige modeller, fås de også til et hav af forskellige priser. Er du på udkig efter nogle af de mere eksklusive og luksuriøse modeller, følger prisen som regel med. Men mange af skoene ligger i gennemsnit til en pris på cirka 800 kroner. Og der er nok at vælge imellem. Udvalget er nærmest uendeligt, så der er noget at komme efter for enhver smag og pengepung.

Størrelsesguide – Nike Air Jordan Sko

Hvordan passer Nike Air Jordan? Et spørgsmål, der går igen i forbindelse med næsten alle sko. Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at fødder er forskellige. Men når det er sagt, så er Nike Air Jordan true to size. Dog anbefaler vi til hver en tid, at man prøver skoene, hvis man har mulighed for det inden køb. På den måde er du sikker på, at du får den helt rigtige størrelse med hjem.

Nike Jordan tilbud

Vil du holdes opdateret i forhold til, hvornår Nike Air Jordan kommer på tilbud, anbefaler vi, at du følger os på Facebook og Instagram. Her holder vi dig dagligt opdateret med nyheder, tilbud og rabatkoder til forhandlere som Nike, JD Sports, Size? og Endclothing. Desuden har vi en stor udsalgsguide, som vi løbende holder opdateret med alle de bedste sneakers, der er på udsalg og tilbud lige nu.

Anmeldelse af Jordan sneakers

Er du på udkig efter et par fede sneakers, der gerne må skille sig lidt ud, er det oplagt at gå efter et par Nike Air Jordan. Selvom den legendariske basketballspiller, Michael Jordan, der står bag brandet, blev pensioneret i 2003, er Air Jordan stadig en topsælgende sneaker rundt om i hele verden. Både til basketballspillere, der ser op til ’His Airness’, men også sneakerheads, der bare gerne vil gå i fede sneakers.

Modellerne findes i både ’low top’, ’high top’ og ’mid top’, og der findes både afdæmpede hverdagsmodeller og luksuriøse styles til pænere anledninger. En ting er sikkert. Du går aldrig galt i byen med et par Air Jordan sneakers. Og ofte er der stor hype forbundet med mange af udgivelserne, så har du lyst til at skifte nogle af dine Jordan sneakers ud, er der som regel god mulighed for at sælge dem videre til en fornuftig pris.