Her kan du købe resell sneakers

Farfetch resell

FARFETCH

Gå til Farfetch


Kort intro til reselling

Videresalgsindustrien af sneakers, resell sneakers eller bare reselling er større end nogensinde. Ikke kun ser vi flere og flere hypede sneakers på markedet, der kommer også flere og flere sneakerheads til, som gerne vil skille sig ud, og som ikke nødvendigvis er deciderede samlere. Her kommer de online platforme, der er skabt til lige netop dét ind i billedet. Der kan du gå på jagt efter alt fra Sean Wotherspoons hypede Air Max 97 til et par ellers uopdrivelige Yeezys. Hos Sneakerworld har vi vores helt egen resell-platform på Facebook med over 15.000 medlemmer, der hver dag køber og sælger adskillige sneakers indbyrdes. Og vil du have et endnu større og endnu mere eksklusivt udvalg, kan du med fordel tjekke nogle af de større spillere ud, som vi præsenterer længere nede i artiklen.

Hvad betyder resell?

Engang var sneakers noget, man udelukkende kunne købe i butikkerne og hos diverse webshops. Men blandt de mest inkarnerede sneakerheads er det ikke altid nok. Måske vil man gerne skille sig ud og gå i noget, som ikke alle andre har. Måske er man på jagt efter en helt særlig model – det kan være én, der er udgået, én, der udkom for mange år tilbage eller én, der er udkommet i et begrænset antal. Hvad gør man så? For bare 10 år siden havde det set sort ud, hvis først du havde forelsket dig i et par sneakers, og du ikke nåede at få fingrene i dem, før de blev udsolgt. Dengang var der nemlig ikke på samme måde som i dag online platforme, hvor man kunne være heldig at finde dem brugt. Så var de først væk, kunne du med stor sandsynlighed godt skyde en hvid pil efter dem. Sådan er det heldigvis ikke længere. Har du overset en bestemt release, eller er du ikke blandt de heldige, der vinder en raffle, behøver du ikke opgive håbet. De seneste år er der nemlig sket en eksplosion inden for det såkaldte resell-marked: en industri, hvor sneakerheads kan sælge deres sneakers videre til andre sneakerheads. Og i stedet for, at det foregår på tilfældige online platforme, der formidler køb og salg mellem private, så er der altså opstået en lang række sider, der formidler køb og salg af sneakers specifikt, ikke andet. Afhængigt af hvilken resell-platform der er tale om – for eksempel om den er dansk eller amerikansk – vil man ofte opleve at kunne finde ekstremt hypede sneakers, som ellers kan være umulige at få fat på. Det kan resultere i en resell-pris, der er højere end den, køberen oprindeligt betalte. Men er det ikke dumt at betale flere penge for et par sneakers, end de oprindeligt blev købt for, tænker du måske. Det er der helt sikkert noget om, men når det er sagt, så er det også erfaringen hos mange sneakerheads, at nogle af de mest eksklusive modeller bliver ved med at stige i værdi – selvfølgelig afhængig af standen. Så har du investeret i et par eksklusive sneakers, som du enten er blevet træt af eller ikke får brugt, er der stor sandsynlighed for, at du rent faktisk kan tjene penge på dem. Rigtig mange penge, hvis du er heldig. Reselling har på mange punkter gjort, at det aldrig har været lettere at sælge og købe sneakers. Men det betyder samtidig, at mulighederne kan være en smule overvældende. Du kan sagtens surfe rundt på Google, men med mindre du virkelig ved, hvor du skal lede, kan du risikere at brænde nallerne på et par replikaer, betale overpris eller ende med det helt forkerte produkt. Derfor har vi nedenfor fremhævet nogle af de platforme, hvor du kan finde det største udvalg af hypede sneakers.

Hvor kan man resell sneakers?

Først og fremmest vil vi slå et slag for vores egen Facebook-gruppe: ”SÆLG, KØB, BYT OG SØG SNEAKERS”. Med over 15.000 medlemmer har du gode chancer her, uanset om du er på udkig efter et par Yeezys i en helt særlig colorway, der blev udsolgt for næsen af dig, eller om du har et par eksklusive Air Max 97 stående, som blot samler støv. I gruppen er der klare regler for, hvad et salgsopslag skal indeholde, og fordi online handel med privatpersoner kan være risikabelt, anbefaler vi, at man, hvis man har mulighed for det, mødes og handler. Vi holder et vågent øje med opslagene, og bliver reglerne ikke overholdt, bliver de pågældende brugere blokeret fra gruppen. På den måde forsøger vi at gøre det så sikkert som overhovedet muligt at købe og resell sneakers.

Hvor kan man købe hypede sneakers?

Drømmer du om et endnu større udvalg af hypede sneakers, kan du med fordel tjekke nogle af de helt store spillere ud som StockX og Klekt. Lad os starte med StockX. StockX åbnede i februar 2016 og er et online aktiemarked for sneakers. Her har du mulighed for at finde nogle af de allermest sjældne sneakers og monitorere priserne, så du ved, hvornår du skal slå til på lige netop det par, du mangler i din samling. StockX fungerer som mellemmand mellem købere og sælgere, hvilket er med til at gøre det potentielt skyggefulde videresalgsmarked sikrere og sikrere. Det er meget simpelt – køberen giver et bud, sælgeren kommer med en anmodning, og når bud og anmodning mødes, sker transaktionen automatisk – Retro Jordans, Nikes, Yeezys, you name it. Og så kan du naturligvis være sikker på, at skoene er ægte. Hver eneste vare der bliver købt og solgt hos StockX går nemlig gennem en streng autentificeringsproces, der slår ned på potentielle svindlere. En anden mulighed, hvis du er på udkig efter noget ekstraordinært og ikke bor i USA, er køb og salgs-markedspladsen Klekt. Her kan du finde alt fra Yeezys til Jordans, men er du den nostalgiske type, kan du også finde gamle New Balance-samarbejder, Asics Gel-Lyt III’ere samt mere eurocentrisk fodtøj, der sjældent ses hos sider som StockX. På samme måde som StockX fungerer Klekt som en mellemmand, der forbinder tusindvis af købere og sælgere hver eneste dag, ligesom de tilbyder en omhyggelig autentificeringsproces. Alt i alt er der altså rigtig gode muligheder, hvis du er på jagt efter et par hypede sneakers, som ikke er magen til alle de andre i gadebilledet, eller hvis du har et par stående i skabet, som blot samler støv. Og vil du gerne gøre et fund hos en reseller i Danmark, kan du til en start melde dig ind i Sneakerworlds Facebook-gruppe: ”SÆLG, KØB, BYT OG SØG SNEAKERS”. Her er der rigtig gode chancer for, at du kan gøre en god handel, når det kommer til køb af hypede sneakers.


Nyeste tilføjelser i Release Kalenderen

Fandt du ikke, hvad du ledte efter? Find flere populære sneakers her.

Find vores oversigt over brands og sneaker modeller her.


Modtag notifikationer ved nye releases, restocks og prisfald

Vores app, All Pairs, er downloadet mere end 25.000 gange, og indholder lige nu sneakers fra flere af de største forhandlere i Europa. Du kan hente appen til iOS enheder nu.

Reklame Indhold
Denne artikel indeholder referencer til produkter fra en eller flere af vores samarbejdspartnere.