Skip to main content

Air Force 1

Den er blandt Nikes bedst sælgende sko nogensinde, og vi forstår godt hvorfor. Med sit tidløse og alsidige udtryk appellerer Air Force 1 ikke kun til hardcore sneakerheads, men også til den helt ’almindelige’ befolkning. Og selvom den chunky silhuet, der både findes i Low-, Mid- og Hi-top-udgaver, har fejret sit 40-års jubilæum, bliver skoen produceret og nyfortolket i højere grad end nogensinde før.

Historien om Nike Air Force 1

Den blev lanceret i 1982, opkaldt efter det famøse fly, som er kendt for at transportere den amerikanske præsident. Bag Air Force 1-silhuetten står Bruce Kilgore, der dengang ingen anelse havde om, hvor stor en succes hans design ville opnå. Efter ihærdig research, testning og tilpasning stod Nike og Kilgore tilbage med den første basketballsko nogensinde, der anvendte den innovative Air-teknologi, som i løbet af kort tid revolutionerede ikke bare banen, men også gaden.

Oprindeligt udkom skoen i en Hi-top-udgave, men få år efter den oprindelige release kunne Nike præsentere modellen i både Low- og Mid-udgaver. Selvom Hi-udgaven er den originale, så er det alligevel ’Air Force 1 Low OG ‘White’, der udkom i 1987, som i dag står tilbage som den mest ikoniske – ikke kun blandt hardcore sneakerheads, men også hos den ’almindelige’ befolkning. Det skyldes ikke mindst, at skoen har vist sig at være gjort af samme stof som andre tidløse sneakers som blandt andre Stan Smith og Converse Chuck Taylor.

I dag findes skoen i mere end 2000 forskellige udgaver, og Kilgores legendariske silhuet er blandt Nikes bedst sælgende sko nogensinde. De mange forskellige udgaver har i årtier været en fast del af gadebilledet, og specielt inden for hiphop- og streetwearkulturen har skoen opnået nærmest religiøs status – tag for eksempel den amerikanske rapper Nelly og hans megahit ”Air Force Ones” fra 2009. Sneakerens på mange måder enkle udtryk – en slidstærk læderoverdel, en perforeret snude og en chunky sål med cup sole-mønster – har gennem tiden gjort Air Force 1 oplagt til forskellige farvekombinationer og nyfortolkninger. Og i løbet af årene har skoen været genstand for en lang række spektakulære samarbejder. Her kan blandt andre nævnes CLOT, Olivia Kim, Travis Scott, LeBron James, Swarovski og Levi’s. Og særligt modeller, der er blevet blåstemplet i hiphop-miljøet, har opnået enorm hype og er blevet revet væk.

Hvor kan man købe Air Force 1 sko i Danmark?

De første mange år blev Air Force 1 produceret i et ekstremt lille antal, og efterspørgslen, når den populære sko endelig ramte hylderne, var derfor enorm. Med tiden er Nike Air Force 1 dog blevet en sneaker, der er at finde hos langt de fleste danske sneakerforhandlere. Du kan finde den i de fleste sko- og sportsforretninger, og har du ikke en forhandler i nærheden, kan du altid købe Air Force 1 online. Du finder den blandt andet hos Nike i et væld af farver og fortolkninger.

Hvad koster Air Force 1 sneakers?

Sammenlignet med andre sneakers på markedet placerer adidas Air Force 1 sig i mellemprisklassen med en gennemsnitspris på 900 kroner. De klassiske modeller koster typisk omkring 800 kroner, mens de mere eksklusive udgaver, der ofte kommer i et begrænset antal, naturligt nok er noget dyrere. Uanset hvilken model du vælger at gå med, er du sikker på at komme hjem med både design og kvalitet fra et af største brands, som du med garanti vil få glæde af i mange år.

Hvordan passer Nike Air Force 1?

Men hvordan passer Nike Air Force 1? Et spørgsmål, der går igen i forbindelse med næsten alle sko. Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at fødder er forskellige. Men når det er sagt, så er Air Force 1-sko true to size. Dog anbefaler vi til hver en tid, at man prøver skoene, hvis man har mulighed for det inden køb. På den måde er du sikker på, at du får den helt rigtige størrelse med hjem.

Air Force sneakers tilbud

Vil du være sikker på at få opdateringer i forhold til, hvornår Air Force 1 kommer på tilbud, så anbefaler vi, at du følger os på Facebook og Instagram. Her holder vi dig dagligt opdateret med nyheder, tilbud og rabatkoder til forhandlere som Nike, JD Sports, Size? og Endclothing. Desuden har vi en stor udsalgsguide, som vi løbende holder opdateret med alle de bedste sneakers, der er på tilbud lige nu.

Anmeldelse af Air Force 1 sneakers

Leder du efter et par tidløse sneakers af den bedste kvalitet, er Nike Air Force 1 et rigtig godt bud. Skoen fås i både Low-, Mid- og Hi-top-udgaver og kommer i et væld af farvekombinationer og fortolkninger. Du kan gå med klassikeren ’Air Force 1 Low OG ‘White’, og er du mere modig kan du vælge en fra de mange prominente samarbejder. Fælles for alle Nikes Air Force 1-modeller er, at de er udført i luksuriøse materialer som læder og ruskind, og at sålen er udstyret med Air-teknologi, der er med til at sikre en fantastisk komfort. Så har du endnu ikke et par Air Force 1-sko stående i din garderobe, kan det kun gå langsomt.