Interview / Nike
Skrevet af: Frederik Høj // Instagram
Billeder af: Jonathan Windfeld //Instagram

Kom tæt på den danske løber og samlers imponerende sneaker-samling, der særligt består af nogle af Nike mest tiltalende runners fra det sidste årti. 

Sport og især løb har altid været en del af sneakers’ DNA, og fælles for flere af de bedste sneakers gennem tiden er, at de har formået at forene form og funktion ved både at have et tiltalende udtryk og tjene et sportsligt formål. Tænk eksempelvis på modeller som Air Jordan 1, Superstar, Waffle Racer og ZX8000, der i dag er elskede for deres historiske og tidløse udtryk, men som oprindeligt var førende performance-sko inden for hvert deres sport. At sneakers og sport er uadskillige fænomener kommer også til udtryk i manges forhold til sneakers. Et godt eksempel på det er den danske løber og sneaker-samler, Jonathan Windfeld, der har én af de mest imponerende samlinger af Nike Runners, vi har set – og som netop beviser, at sneakers ikke kun handler om mere hype og mode, men også teknologi, funktionalitet og at slå rekorder.

I det nyeste udspil fra vores “Min sneakersamling”-serie, har vi taget en snak med Windfeld om hans sneaker-samling (der i øvrigt er veldokumenteret på Instagram) hans forhold til sneakers og selvfølgelig bedt ham udpege sine 6 favoritter fra samlingen.

Kan du fortælle lidt om dig selv og dit forhold til sneakers?

“Mit navn er Jonathan Windfeld. Jeg er vokset op i Skovlunde, Storkøbenhavn, og bor nu i en lejlighed i Vanløse på grænsen til Frederiksberg. Jeg er uddannet Fysioterapeut og har en stor passion for løb. Ud over fysioterapien er jeg derfor også ambassadør for Zalandos sportsafdeling. Jeg har min egen side, inde på deres hjemmeside, som jeg løbende opdaterer med mine nye favoritter fra de aktuelle kollektioner. Samtidig sørger jeg for billeder af mine yndlings-outfits og af de nye løbesko-releases.

Min forkærlighed for sneakers startede, da jeg som helt ung havde min første tur til New York. Der købte jeg mit første par Jordan 1’s, og efter det fik jeg øjnene op for nogle af de klassiske sneakers såsom Air Max 1 og Air Force 1. Med min interesse for løb, blev jeg senere ret interesseret i alle Flyknit-skoene fra Nike, da de både kunne fungere som sneakers og løbesko, og jeg har stadig en god portion Flyknit Racers og Flyknit Trainers. Gradvist har mit fokus udviklet sig til primært at være på løbesko.”

Hvad, vil du mene, kendetegner din samling?

“Min samling er i høj grad præget af løbesko, og nok også min forkærlighed for Nike. Der er en stor overvægt af Nike-sko, men der er også flere Adidas-sko iblandt, og enkelte fra nogle af de mindre brands. Jeg elsker den klassiske hvide sko, men samtidig er jeg også vild med farver, så mange af mine løbesko og sneakers er forholdsvis farverige. Jeg synes, at det er fedt med en sko, der skiller sig ud i mængden.”

Hvis du skulle vælge, hvilke 6 par fra din samling er så dine favoritter/har en særlig betydning for dig?

“Det er altid svært at vælge nogle ud, men hvis jeg skal vælge lidt en blanding af sneakers og løbesko, er her 6 af mine favoritter i vilkårlig rækkefølge.”

Nike Flyknit Trainer

“Dette er bare en klassisk sneaker, som jeg altid kan tage på. Jeg var meget vild med alle Flyknit-skoene i en periode, og denne originale Trainer er stadig min favorit, hvis jeg skal vælge én ud.”


Off-White x Nike Zoom Fly Mercurial Flyknit “Black”

“Her et collab på en ren løbesko, som egentlig har et meget enkelt design, men som stadig stikker ud fra mængden og fungerer både som løbesko og sneaker. Jeg ville gerne også have haft den orange version, men den kunne jeg ikke få fat i.”


Off-White x Nike Air Force 1 Low “Volt”

“Air Force 1 var en af mine oprindelige favoritter, og kombinationen med denne colorway fungerer virkelig godt.”


Nike React Element 87

“Dette er efter min mening en af de bedste sneakers til sommeren. Hvid fungerer altid om sommeren og kombinationen med den gennemsigtige overdel gør, at man kan “spice” den op med et par farverige sokker, hvis man har brug for det.”


Nike ZoomX Vaporfly NEXT%

“Her en ren løbesko, men min absolutte favorit for øjeblikket og formentlig den sko jeg ville stille til start i, hvis jeg skulle løbe et marathon eller et halvmarathon lige pt.”


Nike Zoom Pegasus Turbo

“Dette er den løbesko jeg har løbet flest kilometer i over de sidste par år, og er den sko jeg har løbet mine hidtil bedste tider på både marathon- og halvmarathon-distancen. Den har derfor en særlig betydning for mig, og bringer mange gode minder frem.”


Hvad er dine foretrukne steder/butikker til at handle sko?

“Jeg må indrømme, at jeg primært køber mine sko online. Gennem mit ambassadørskab og arbejde for Zalando får jeg lov til at teste mange sko derfra, og ellers køber jeg primært mine sko direkte fra de forskellige forhandleres hjemmesider – Nike, Adidas etc.”

Hvilken model håber du på at kunne tilføje til din samling som den næste?

“Jeg har endnu ikke kunne få mine hænder på et par Nike ZoomX Vaporfly NEXT% “Blue Ribbon Sports”-edition, som lige nu er min absolut yndlings-sko. Resell-prisen er meget høj, og jeg har et princip om ikke at betale mere end retail for mine sko, men jeg håber at kunne skaffe et par en dag (jeg bruger en str. 43-44, hvis nogen skulle ligge inde med et par).

Og så må jeg også have have fat i den nye ultimative løbesko fra Nike – Nike Air Zoom Alphafly Next%.”

Vil du se mere til Jonathan Windfeld? Sørg for at følge ham på Instagram her. Fik du lyst til at tilføje et par til din egen samling? Bliv opdateret på de nyeste udgivelser via vores Release Kalender. Husk desuden at tjekke vores andre artikler i “Min sneaker-samling”-serien med Buster Hede, Amalie Foss og Thomas Sonne.


Modtag notifikationer ved nye releases, restocks og prisfald

Vores app, All Pairs, er downloadet mere end 11.000 gange, og indholder lige nu over 10.000 par sneakers fra flere af de største forhandlere i Europa. Du kan hente appen til iOS enheder nu.

Reklame Indhold
Denne artikel indeholder referencer til produkter fra en eller flere af vores samarbejdspartnere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.