Interview / Nike
Skrevet af: Frederik Høj // Instagram
Billeder: Buster Hede (@busterhede)

Det danske sneakerhead viser sine personlige favoritter fra samlingen, der blandt andet rummer nogle af de mest eftertragtede Air Max-udgivelser gennem tiden.

Har du en interesse for sneakers og en profil på Instagram, er du med stor sandsynlighed allerede stødt på Buster Hede ­– et rendyrket dansk sneakerhead med evner bag kameraet og en forkærlighed for Nikes ikoniske Air Max 1-model. Hede har mere end 6000 følgere på Instagram, hvor han dagligt deler billeder af sine misundelsesværdige sneaker-samling, der tæller ca. 135 par fra Nike, Jordan, New Balance, m.fl. Vi har taget en snak med Hede om hans forhold til sneakers, om hans samling og hvad der gør den noget særligt. I samme anledning har vi desuden givet ham lidt af en udfordring: nemlig at udpege sine seks personlige favoritter.

Kan du fortælle lidt om dig selv og dit forhold til sneakers?

“Mit navn er Buster Hede, jeg er 36 år gammel og er bosat på Nørrebro, København med min kæreste Anna og vores lille søn Virgil. Vi har alle tre en ganske fornuftig samling af sneakers, hvor jeg umiddelbart har været katalysatoren for min kærestes og søns stigende samling af henholdsvis pige-, og børnesko, da min passion simpelthen har spredt sig imellem os.

Sneakers har været en helt naturlig del af mine ungdomsår, som skater, og nu også i mit etablerede voksenliv, hvor min interesse for sneakers, den tilknyttede kultur og det stærke fællesskab er noget helt enestående. Jeg bruger megen ugentlig tid på sneakers – det er jo min hobby – så jeg vil argumentere for, at sneakers og alt herom, er en helt naturlig del af min hverdag.”

Hvad, vil du mene, kendetegner din samling?

“Jeg har en stor forkærlighed for ældre modeller; i særdeleshed Air Max 1 og Air Max 180 fra Nike. De nævnte to silhuetter, er også blandt mine prioriterede favoritter, når jeg søger efter “guld” på sneakermarkeder, internettet og hos andre samleres udsalg.

Overordnet set, så er min samling i høj grad præget af “runners”, da det sporty look og den lave silhuet, helt naturligt appellerer mere til mig end noget andet. Der er skam også high tops tilbage i kollektionen, men eftersom at jeg sjældent bruger disse, har jeg skilt mig af med størstedelen af dem, for at reinvestere pengene i flere nyere og ældre “runners”. “

Hvis du skulle vælge, hvilke 6 par fra din samling er så dine favoritter/har en særlig betydning for dig?

“Først vil jeg gerne lige stadfæste, at jeg ikke låser mig evigt fast på nogle modeller, da favorisering løbende ændrer sig for mig. Jeg har naturligvis mine fortrukne udgivelser blandt Nikes produkter, hvor bl.a. Air Max 1, Air Max 180 og Air Max 97 betyder enormt meget for mig. Ydermere har jeg også en stor forkærlighed for Jordan 11 og New Balance 997 og 998, som for altid vil fylde positivt i min kollektion. Overordnet set, så er det både æstetik og komfort, som er udslagsgivende for mig.

Det ville være for let at vælge seks Air Max 1-modeller, eller seks andre Air Max-modeller, som værende mine favoritter. Derfor vil jeg prøve at fremhæve nogle af de releases, som på den ene eller anden måde har været en “øjenåbner” eller “game changer” for mig, og som har fornyet eller forlænget min passion for sneakers.”

Nike Air Max 1 x Patta “Chlorophyll”

”Den grønne farve, det diskrete mini swoosh og ikke mindst det flotte Patta-logo på tungen – alt er bare godt ved den her sko. Historisk godt collab.”

Nike Air Max 1 “Urawa”.

”Air Max 1 “Urawa” har altid været et must for mig at eje, efter jeg første gang så den på billeder. Dens colorblocking, detaljer og ikke mindst dens knivskarpe form, er mere end appellerende til mig. Jeg fik et par tilbage i 2018, og jeg bliver stadigvæk ligeså glad for at se dem, som jeg gjorde første gang, jeg pakkede den op.”

Air Jordan 11 “Bred”

”Det var denne Jordan release, som åbnede mine øjne for hele Jordan-linjen, og som for mig, fortsat er den bedste Jordan udgivelse til dato. Skarpt forfulgt at Jordan 11 “Concord”.”

Nike Air Max 1 x Atmos “Animal Pack 1.0”.

”Det var nok denne sneaker, som for alvor spærrede mine øjne op for dyreprint på sko. Jeg var, og er fortsat, helt solgt, når jeg ser denne model på de sociale mediers mange kanaler, for man ser den sjældent i gadebilledet. Jeg har et total smadret par herhjemme, men også et nyt par på vej med posten.”

Nike Air Max 180 “Ultramarine”

”Puha, da jeg første gang så 180’eren i dens originale klæder, var jeg total solgt. Den gik direkte ind i min top 2 af favoritsilhuetter, hvor den fortsat befinder sig den dag i dag.”

Nike Air Max 1 “OG Red”

”Muligvis min absolutte favorit sneaker til dato – alle inkluderet. Den er tidløs, simpel, komfortabel og ikke mindst banebrydende. Jeg har gået med et par af mine, nærmest konstant i 3 år.”

Hvad er dine foretrukne butikker/steder at købe sneakers? 

”Størsteparten af mine indlands-erhvervelser stammer primært fra Size? og JDsports i København, men også fra brugtmarkeder såsom Trendsales og DBA. Da jeg mest hyppigt leder efter ældre, sjældne modeller, bruger jeg overordnet set 80% af tiden på at kigge på salgsprofiler fra Instagram, Facebook-grupper og så også StockX. Jeg tjekker efterhånden sjældent de mange almene sneaker-sites, da jeg på forhånd ved, at det ikke er der, jeg finder, hvad jeg skal bruge.”

Hvilken model håber du på at kunne tilføje til din samling som den næste?

”Som tidligere nævnt, så har jeg et åbenlyst begær for ældre sneakers, hvorfor det nok også er her, at svaret ligger. Jeg vil rigtig gerne tilføje Air Max 1 x Patta “Corduroy” til samlingen – faktisk samtlige Patta collabs helt generelt. Af noget lidt nyere, vil jeg mægtig gerne tilføje Air Max 1 x Atmos Animal Pack 3.0 “Giraffe” til samlingen. Så hit me up, hvis I kender en, som ligger inde med en størrelse 42 +/- i en af disse modeller.”

Vil du se mere til Buster Hede og hans imponerende sneaker-samling? Sørg for at følge ham på Instagram her. Har du selv fået lyst til at tilføje et par sneakers til din personlige samling? Få overblik over de varmeste sneaker-releases i vores Release Kalender og følg os på Facebook og Instagram for daglige updates om de vigtigste sneaker-nyheder.


Vil du gerne tættere på den danske sneaker-scene?

Vær med, når vores Sneakerworld Podcast vender tilbage i en ny sæson senere på sommeren. Du finder os på Podimo, Youtube, Apple Podcasts, Spotify og Spreaker.

Reklame Indhold
Denne artikel indeholder referencer til produkter fra en eller flere af vores samarbejdspartnere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.