Interview / New Balance / Nike
Skrevet af: Frederik Høj // Instagram
Billeder: Thomas Sonne // Instagram

Den danske indkøber og sneaker-samler har opbygget en sneaker-samling med en klar rød tråd og et underspillet, nordisk præg. Læs mere og find ud af hvilke 5 par, der er hans personlige favoritter. 

Den skandinaviske – og ikke mindst danske – herregarderobe er typisk kendetegnet ved at være stilren, elegant og underspillet. Det er også tydeligt i dansk “sneaker-mode”, som følger samme hype og trends som de fleste andre lande, men alligevel er særligt domineret af de mere tidløse modeller, som har transcenderet tid og tendenser – og som ikke stikker for meget ud.

Et godt eksempel, og klokkeklart bevis på netop det, er den danske indkøber og fotograf,  Thomas B. Sonne (Instagram: @thomasbsonne), som har formået at sammensætte en misundelsesværdig sneaker-samling bestående af eftertragtede, men stilsikre udgivelser af både nyere og ældre dato. Vi har taget en snak med den kræsne samler om hans samling, hans forhold til sneakers og selvfølgelig givet ham den ubarmhjertige udfordring: at udpege sine 5 favorit-modeller.

Kan du fortælle lidt om dig selv og dit forhold til sneakers?

“Mit navn er Thomas Biilmann Sonne, og jeg er 25 år. Jeg er opvokset på Bornholm, men bor nu på Amager. Til dagligt arbejder jeg som indkøber i Metro Service. Derudover har jeg en lille virksomhed hvor jeg køber og sælger diverse sneakers.

Interessen for sneakers kom først i gymnasiet, da en af mine venner havde et par Nike Air Max 90 ‘Independence day’ i den røde colorway – Dem måtte jeg bare eje, og siden da har jeg da også ejet tre par af den model. Jeg bruger meget af min fritid på sko – købe og sælge, men særdeles også at finde nogle specielle par til mig selv. Derudover bliver der også taget lidt billeder af sneakers i ny og næ.”

Hvad, vil du mene, kendetegner din samling?

“Indenfor de sidste 2 år er jeg begyndt at købe flere ældre modeller til min personlige samling, idet at jeg ofte ikke er så vilde med diverse sneakers, når de bliver lanceret. Jeg tror at når noget bliver alt for hypet, bliver jeg lidt en modstander af det. Hvorimod for 5 år siden, var jeg meget opsat på at få alle de nyeste hypede sneakers.

Førhen var min samling præget af Yeezy, NMD, Off-white og endnu mere Yeezy. Nu vil jeg mene at jeg har sat et mere personligt præg på min samling, som indeholder både New Balance, Jordans og Nike x Sacai. Jeg er en person som går meget op i det minimale og underspillede, om det så er mine sneakers, eller indretningen i min lejlighed.”

Hvis du skulle vælge, hvilke 5 par fra din samling er så dine favoritter/har en særlig betydning for dig?

“Min top-5 ændrer sig lidt som vejret ændrer sig. Men min sommer top-5, er også min overall top-5.”

Nike Air Jordan 1 “Top Three”

“En sko som jeg føler at jeg har været meget igennem for at få fat i. Når man bruger størrelse 46, er det ikke altid lige let af finde sko, hvis man altså vil undgå StockX. Det har taget mig 6 mislykkede forsøg på Grailed, for at finde frem til, at en af mine venner i sneaker-miljøet havde den liggende.”


Stüssy x New Balance 990v4 

“En super underspillet, men helt igennem flot sko. Så flot at jeg har et backup par liggende. Dog er det også en super sart sko, da den er lavet i cremefarvet ruskind.”


Stüssy x Nike Air Zoom Spiridon Caged “Fossil” 

“Det er en sko som kan noget andet, end mange andre sko kan. Jeg ved ikke helt hvad, men den kan ét eller andet.”


Nike Air Jordan 1 High “UNC” 

“Efter min mening den smukkeste Jordan 1-colorway, som er lavet i de rigtige materialer.”


Sacai x Nike LW Waffle “Black”

“En sko jeg har været vild med i lang tid, men som jeg endelig fik fingere i denne sommer. Selvom at det er en hypet sko, så er det stadig en underspillet sko efter min mening – nødvendigvis ikke en sko, som springer i øjnene på folk.”


Hvad er dine foretrukne butikker/steder at købe sneakers?

“Jeg handler generelt over nettet – primært på Grailed, StockX eller Trendsales.”

Hvilken sneaker håber du på at kunne tilføje til din samling som den næste?

“Jeg har netop bestilt mig et par New Balance x Casablanca 327 i den grønne colorway. Det er ikke en sko, som er så populær herhjemme endnu. Men jeg er helt vild med udseendet, og de lækre materialer.”

Billede: END.

Vil du se mere til Thomas Sonne og hans sneaker-samling? Sørg for at følge ham på Instagram her. Fik du lyst til at tilføje et par til din egen samling? Bliv opdateret på de nyeste udgivelser via vores Release Kalender.


Modtag notifikationer ved nye releases, restocks og prisfald

Vores app, All Pairs, er downloadet mere end 11.000 gange, og indholder lige nu over 10.000 par sneakers fra flere af de største forhandlere i Europa. Du kan hente appen til iOS enheder nu.

Reklame Indhold
Denne artikel indeholder referencer til produkter fra en eller flere af vores samarbejdspartnere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.