Interview / Nike
Skrevet af: Frederik Høj // Instagram
Billeder: Amalie Foss // Instagram

Kom tæt på den danske freelance stylist og fotografs nøje sammensatte sneaker-samling, der indeholder nogle af de mest relevante og Insta-venlige modeller lige nu.

Inden for sneakers er det ofte de helt store samlinger med adskillige hypede par, der løber med opmærksomheden. Men en god sneakersamling er kendetegnet ved andet end blot kvantitet og hype. Det handler i lige så høj grad om kvalitet og personlighed. Det er den danske freelancer og sneakersamler, Amalie Foss Ringgard et godt bevis på.

Amalie, som følges af mere end 5.600 på Instagram, har formået at sammensætte en unik og æstetisk sneaker-samling, der ikke bare indeholder nogle af de mest relevante og Insta-venlige modeller, men som også afspejler og harmonerer med hendes personlige stil samt professionelle arbejde.

Vi har taget en snak med Amalie om hendes forhold til sneakers, hendes samling og fået hende til at udpege sine foretrukne modeller og samarbejder fra samlingen.

Kan du fortælle lidt om dig selv og dit forhold til sneakers?

”Jeg hedder Amalie Foss, 24 år gammel og bosat i København. Jeg er nyuddannet fra en film- og medieproduktionsskole og arbejder pt. som freelance art director, stylist og fotograf.

Sneakers er en meget vigtig del af mig og min stil. Jeg har en meget farverig og feminin garderobe og jeg elsker at mixe sneakers med et feminint udtryk, da jeg har en stor kærlighed til hiphop og streetwear-kulturen. Dette kommer også til udtryk i mit kreative arbejde, hvor jeg godt lide at mixe kontraster – såsom streetwear- og glam-elementer.

Jeg har altid været glad for sko, og sneaker-kulturen tiltalte mig allerede tilbage i min gymnasietid, da det kræver lidt ekstra af én at få fat i de sneakers, man gerne vil have – og dermed kan man også, til en vis grad, have dem lidt for sig selv. Min kæreste er også glad for sneakers, så det har været noget, vi kan gå op i sammen (og derfor har vi også et mindre ’sneaker-tårn’ i vores lejlighed).”

Hvad, vil du mene, kendetegner din samling?

”Jeg vil kendetegne min samling som en mindre, men velkurateret samling. Jeg har samlet i mange år efterhånden, men jeg har altid solgt løbende ud af mine sko, så jeg sørger for at holde min samling overskuelig og relevant. Det er vigtigt for mig, at alle sko i min samling er nogle, som jeg har lyst til at tage på lige nu og her. Med tiden køber jeg mindre og prøver at samle på modeller og colorways, som jeg synes kan tilføje noget nyt til min samling – eller som har et praktisk element eller en ny funktionalitet.”

Hvis du skulle vælge, hvilke 5 par fra din samling er så dine favoritter/har en særlig betydning for dig?

”Jeg har tendens til at blive vild med bestemte collabs eller modeller – eksempelvis adidas Yeezys og samarbejdet mellem New Balance & Aimé Leon Dore.”

Yeezy 

”Den mand (Kanye West red.) kan bare lave sko. Jeg har Yeezy 700 Waverunner, 700 V2 Static, 500 Soft Vision og Powerphase Calabasas Grey som allesammen er storfavoritter i min samling. De bliver alle brugt meget flittigt. Jeg samler gerne på flere Yeezys den kommende tid. ”


Nike Zoom Fly SP

”Uden tvivl den bedste sommer sneaker! Jeg bor i dem om sommeren, og de er super praktiske i deres materiale og gode at gå i. Jeg er også en stor fan af gennemsigtigheden i dem, som giver mulighed for at skifte deres udtryk med forskellige sokker. Så stort 5-tal fra mig. Jeg har Off-White-udgaven i pink, samt en af de første releases i den sort/hvide udgave, som er et af de ældste par i min samling efterhånden.”


Golf Le FLEUR*

“Tyler The Creater x Converse. Disse holder stadig for mig. De er klassiske med et twist, og jeg er vild med blomsten i siden samt farve- og materialevalget. Dem ville jeg have svært ved at skille mig af med.”


Sacai x Nike LD Waffle

”Dette er én af mine absolutte favoritter. Jeg var besat af modellen, længe før den udkom og var lykkelig, da jeg fik mit første par. Jeg er vild med det retro og slanke design, som går rigtig godt til min garderobe.”


Aimé Leon Dore x New Balance

”Jeg er en stor fan af Aimé Leon Dore (selvom det primært er et menswear brand). Jeg synes, at de fører streetwear i en ny og spændende retning med deres farverige designs og referencer til sydeuropæisk mode. Derfor måtte jeg bare få fingrene i deres 997- og 827-samarbejder med New Balance. Disse bruger jeg rigtig meget i min hverdag.”


Hvad er dine foretrukne butikker/steder at købe sneakers?

”I Danmark køber jeg primært hos Rezet Sneaker Store, Wood Wood, Naked og Stoy.”

Hvilken sneaker håber du på at kunne tilføje til din samling som den næste?

”Jeg er meget spændt på Nike x Sacai Vaporfly Waffle. Den vil jeg meget gerne have fat i, når de releaser. Og ellers Nike Dunk Syracuse var jeg meget ked af at gå glip af. Jeg ser generelt frem til flere Dunk-colorways i 2020.”

Vil du se mere til Amalie Foss og hendes sneaker-samling? Sørg for at følge hende på Instagram her. Fik du lyst til at tilføje et par til din egen samling? Bliv opdateret på de nyeste udgivelser via vores Release Kalender.


Modtag notifikationer ved nye releases, restocks og prisfald

Vores app, All Pairs, er downloadet mere end 11.000 gange, og indholder lige nu over 10.000 par sneakers fra flere af de største forhandlere i Europa. Du kan hente appen til iOS enheder nu.

Reklame Indhold
Denne artikel indeholder referencer til produkter fra en eller flere af vores samarbejdspartnere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.