Nike
Skrevet af: Joakim Løper // Instagram

Nikes Air Jordan 4 har det med at dele vandende, det den af mange anses for at være en ”rigtig” basketballsneaker i den forstand, at den er super komfortabel og i høj kvalitet, men samtidigt er den måske lidt klodsede design gør den svær at bruge til hverdagen. Det faktum ændrer dog ikke på, at det er en æstetisk flot sneaker, der oprindeligt udkom 1989 og var designet af den nu legendariske Tinker Hatfield.

Jordan-brandet har aldrig været bange for at fylde farve på deres sneakers, men med sit stilrene design, har det i de fleste tilfælde kun været enkelte paneler af den ikoniske model, der er levet tilføjet farve, såsom sålen, lining eller toe guard. Derfor undrer det heller ikke mange, at en af de mest ikoniske colorways er en næsten helt gul model, nemlig den populære Nike Air Jordan 4 ”Lightning”, der første gang landede tilbage i 2016.

Retro fra 2006

Som det blev nævnt kort ovenfor, så blev ”Lightning” colorwayen først introduceret i 2006, sammen med en reversed, sort version, og siden da, har vi ikke set noget til den, selvom den har været eftertragtet og ønsket af mange. Efter 15 år er bønnerne så endelig blevet hørt, og de mange sneakerelskere kan se frem til et Retro release af skoen, der ikke er til at tilføje til ens samling i dag medmindre, at man er villig betale en abnormt høj resell pris, der mange steder ligger over 5.000 kr. Det er som sagt første gang i 15 år, at skoen udkommer og kun anden gang nogensinde, så mange vil formentlig se frem til dens release.

Design

Men hvad er der så interessant ved skoen? Faktisk ikke ret meget andet end at den livlige gule farve, der har gjort skoen til et unikum blandt næsten alle sneakerelskere. Som en af de eneste farvestrålende Jordan 4’ere, er det også forståeligt. Men for at beskrive skoens udseende helt kort, så er skoen gul på hele overdelen, med undtagelse af de paneler vi normalt ser med farve. Dertil er den udstyret med grå flaps og ydersål, hvid midtersål og sorte net og eyestays. I modsætning til mange andre 4’ere, skiller skoen sig yderligere ud ved at dens flaps er lavet i suede og ikke TPU, hvilket også gælder for hele overdelen, som dengang normalt er lavet i læder. Dette har dog ændret sig en del i dag, hvor flere 4’ere er lavet i suede eller andre materialer, såsom Travis Scotts fortolkning og den nye Taupe Haze.

Ukendt release-dato

Hvis rygterne taler sandt, så udkommer Nike Air Jordan 4 ”Lightning” den 7. august, men intet er dog bekræftet endnu, hverken fra Nike eller Jordan-brandet. Der er som sagt tale om et release med en utrolig stor hype omkring sig, grundet sit nytænkende og unikke  design i sin tid, hvorfor du skal være opmærksom på nyheder og forhandlere for at maksimere dine chancer. Vores altid opdaterede Release Kalender kan hjælpe dig med netop dette, og ellers kan du følge Sneakerworld på Facebook og Instagram, hvor vi gør arbejdet for dig og giver dig alle de seneste nyheder og rygter.


Modtag notifikationer ved nye releases, restocks og prisfald

Vores app, All Pairs, er downloadet mere end 11.000 gange, og indholder lige nu over 10.000 par sneakers fra flere af de største forhandlere i Europa. Du kan hente appen til iOS enheder nu.

Reklame Indhold
Denne artikel indeholder referencer til produkter fra en eller flere af vores samarbejdspartnere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.