Adidas / Nike / Reebok
Skrevet af: Frederik Høj // Instagram

Julen nærmer sig med hastige skridt, og hvilken bedre anledning til at se tilbage på de bedste jule-inspirerede sneakers gennem tiden? Tjek vores 5 favoritter nedenfor. 

Efter et turbulent 2020, er vi sikkert flere, der ser frem til, at julefreden sænker sig inden alt for længe – også selvom højtiden, ligesom så meget andet, nok bliver lidt anderledes i år. Derfor handler det om at holde fast i de traditioner, man kan, og her på Sneakerworld forbinder vi blandt andet julen med julesneakers. Sneakers har det med at hente inspiration de mest forunderlige steder, så julen er selvfølgelig ingen undtagelse. Af samme grund er det næsten blevet en tradition af Nike og andre sneaker-mærker udgiver særlige sneakers inspireret af julen, og det har affødt en række memorable udgivelser gennem tiden. Vi har været dem igennem og valgt vores fem favoritter nedenfor. 

5. Adidas Crazy 8 “Nightmare Before Christmas”

Det er ikke rigtig jul uden en rigtig julefilm, og én af de mest tidløse er “The Nightmare Before Christmas”. Filmen har gennem tiden inspireret et par samarbejder med Vans og derudover en særlig udgave af adidas basketball-model, Crazy 8. Skoen er indhyllet i en lilla farve og en selvlysende sål, der gengiver filmens dystre, men nostalgiske univers. 


4. Reebok Instapump Fury “The Grinch”

Reebok Instapump Fury er på mange måder en statement-sneaker, men originalen tages til helt nye højder med denne behårede “Grinch”-udgave, der udkom tilbage i 2016. Med grøn pels og en rød beklædning, der er inspireret af den højtelskede julehader, “The Grinch”, fra Dr. Seuss farverige univers, er du sikker på at stjæle blikke på gaden – også når du er ude at panikshoppe de sidste julegaver den 23. 


3. ”Nike Lebron 7 “Christmas”

De fleste forbinder julen med den røde farvee, og symbolikken kunne næsten ikke være tydeligere på denne særlige “Christmas” udgave af Lebron James signaturmodel, Lebron 7, fra 2011. Skoen blev en ægte klassiker og startskuddet til efterfølgende juleudgaver af Lebron 9-, 10-, 11-, og 12-modellerne. Skoen blev desuden relanceret sidste år og kan stadig fås enkelte steder – blandt andet hos Asphaltgold.


2. Concepts x Nike SB Dunk High “Ugly Christmas Sweater”

Concepts er berømte for at stå bag nogle af de mest vellykkede Dunk-samarbejder gennem tiden – herunder de hummer-inspirerede “Purple Lobster” Dunks og de nylige TurDUNKens, som var inspireret af et Thanksgiving-måltid. Tilbage i 2017 gik de sammen med Nike om at udgive en Dunk High inspireret af en gammel juletradition i mange hjem – nemlig den grimme julesweater. Skoen har således et all over-print af snemænd, gaver og peberkager, der gør den så grim og julet, at den er svær ikke at holde bare lidt af.


1. Nike Kobe 6 “Grinch”

NBA ynder at holde kampe på juledag, og den interne konkurrence mellem spillerne om at have den bedste jule-sneaker har affødt en lang række juleinspirerede basketball-sko gennem tiden. Den mest memorable af dem er formentlig Kobe Bryants iøjnefaldende Nike Kobe 6 “Grinch”.  Skoen rygtes i øvrigt at få et længeventet re-relase til jul eller i starten af 2021 i en hyldest til Kobe.


Modtag notifikationer ved nye releases, restocks og prisfald

Vores app, All Pairs, er downloadet mere end 11.000 gange, og indholder lige nu over 10.000 par sneakers fra flere af de største forhandlere i Europa. Du kan hente appen til iOS enheder nu.

Reklame Indhold
Denne artikel indeholder referencer til produkter fra en eller flere af vores samarbejdspartnere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.