Nike
Skrevet af: Anne Møller // Instagram
Reklame for: Nike

For de to Hatfield-brødre er det vigtigt ikke at udvikle og fortolke klassiske designs for enhver pris. Der skal være en mening, der rækker ud over det rent æstetiske, og det må man sige, der er med den nye FlyEase-teknologi.

Efter den blev annonceret tilbage i januar, er Nikes Air Max 90 FlyEase blevet lanceret i to colorways: ”White/Metallic Gold” og ”White/Deep Royal Blue/Hyper Pink”. Resultatet er et samarbejde mellem de to Hatfield-brødre – Tinker Hatfield med ansvar for den originale Air Max 90 og Tobie Hatfield for konceptualiseringen af FlyEase-teknologien.

Med hvad er det helt præcis, der gør FlyEase til en innovativ genistreg? Og vil teknologien komme til at overleve i fremtiden? Bliv hængende, så giver vi dig her vores bud.

Inkarnationen af ’effortlessness’

Tilblivelsen af FlyEase-teknologien bunder ifølge designduoen i et simpelt behov, som vi alle sammen kender; nemlig hurtigt og let at kunne komme i vores hverdagssko. Men hvordan udvikle et i forvejen ikonisk design? Og hvordan undgå, at en ny teknologi bliver for drastisk et indgreb?

For de to brødre var det kun muligt, hvis de var i stand til at gøre skoen endnu bedre, end den var i udgangspunktet. Og med funktionalitet og tilgængelighed for øje blev den bagerste del, som vi kender den fra den originale Air Max 90, udskiftet med en fleksibel krave, der kollapser, når du træder i skoen, for derefter at springe tilbage på plads. På den måde får du hurtig og nem adgang til en af historiens mest ikoniske sneakers. Helt uden at bruge dine hænder.

Kommet for at blive

Spørger du os, er designduoen i den grad lykkes med at integrere den nye FlyEase-teknologi i det klassiske design. Det skyldes ikke mindst, at de har valgt at fastholde den oprindelige overdel af læder, mesh og TPU samt den karakteristiske Air-sål.

 Men vil teknologien og designet overleve i fremtiden? Formentlig, ja. I hvert fald er FlyEase siden dens debut blevet anvendt i mere end 20 footwear styles på tværs af basketball, løb og sportsbeklædning, og som det ser ud lige nu, vil teknologien med stor sandsynlighed finde vej til endnu flere styles i fremtiden. 

Er du nysgerrig på hvilke, så husk at holde øje med vores Release Kalender, som vi opdaterer løbende.


Modtag notifikationer ved nye releases, restocks og prisfald

Vores app, All Pairs, er downloadet mere end 11.000 gange, og indholder lige nu over 10.000 par sneakers fra flere af de største forhandlere i Europa. Du kan hente appen til iOS enheder nu.

Reklame Indhold
Denne artikel indeholder referencer til produkter fra en eller flere af vores samarbejdspartnere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.