Sneakers til konfirmation

Skrevet af: Frederik L. Høj // Instagram

Bliv guidet til, hvordan du finder de helt rette sneakers til konfirmation og Blå Mandag.

Efter lang tid med mørke og kulde, begynder vi endelig at nærme os foråret, og for mange er det ensbetydende med sæson for konfirmation og blå mandag. Konfirmation er en vigtig milepæl, og det er ikke uden grund, at mange gør ud af at markere det med manér. Den helt perfekte konfirmation kræver en god fest, en velplanlagt blå mandag, og selvfølgelig det helt rigtige outfit. Er du også typen, der opbygger dit outfit nedefra, men har du ikke fundet de helt rette sneakers endnu, så er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig lavet en omfattende guide til, hvordan du sikrer dig det helt rette par konfirmationssko til den helt rette pris.

Hvorfor sneakers til konfirmation?

Der var engang, hvor konfirmation var lig med stramt jakkesæt og sorte, nypudsede sko. Sådan er det ikke nødvendigvis længere – i dag gør mange konfirmander meget ud af at iføre sig et outfit, der i højere grad afspejler dem og deres personlige stil. Dermed behøver du ikke at vente til blå mandag med at iføre dig de fedeste sneakers, da det i dag er helt accepteret at iføre sig et par til konfirmationen også. Sneakers har den fordel, at de giver et meget højere komfortniveau, og så er chancen for, at du vil bruge dem bagefter sikkert også en del højere.

Vælg konfirmationssko med omtanke

Der er naturligvis et par ting, som det er en god ide at være opmærksom på, når du vælger konfirmationssko. Først og fremmest skal du gøre op med dig selv og dit budget, om du skal have to par sko – et til konfirmation og et til blå mandag – eller om du kan nøjes med et enkelt par til begge dage. Nøjes du med et enkelt par handler det om at finde et par, der både passer med dit outfit til konfirmation og på blå mandag. Derudover skal du naturligvis afgøre, hvilken stil du er ude efter. Du kan både vælge mellem sporty sneakers, high end sneakers og klassiske sneakers.

Sporty sneakers

Nogle af de mere sporty modeller finder du fx hos Nike, som blandt andet står bag de populære Air Vapormax, Spiridon og Mariah. Spiridon har det retro-design, som er vildt moderne lige nu, mens Vapormax og Mariah er mere slanke modeller, der giver et meget elegant og stilet udtryk. Nikes sko er altid i høj kvalitet, hvilket betyder, at du kan beholde dem i lang tid samtidig med, at de giver dig god komfort. Det samme gælder sneakers fra adidas, som står bag nogle af øjeblikkets mest populære sneaker-modeller, NMD og Ultra Boost. Begge er oplagte valg til konfirmation og blå mandag takket være deres høje komfort og deres fede design, som man nærmest ikke kan gå galt i byen med. Især de mere nedtonede udgaver med en mørk overdel og en hvid sål er en oplagt konfirmationssko, der også kan bruges blå mandag.

High end sneakers

Vil du gerne have et par konfirmationssko, der går sammen med et fint outfit, fx jakkesæt, og har du budgettet til det, så kan et par high end sneakers måske være det rette valg. I dag er det heldigvis nemt at købe designer-sneakers på nettet fra store mærker så som Alexander McQueen, Valentino, Gucci og Common Projets. Alle tre er gode eksempler på high end mærker, der laver fede og luksuriøse sneakers oplagt til konfirmation. Vi anbefaler især Wedge Sole Sneaker fra Alexander McQueen, Garavani Open fra Valentino og Achilles Low fra Common Projects.

Klassiske sneakers

Heldigvis behøver du ikke at bruge hele sparegrisen for at få i et par elegante konfirmationssko. Faktisk er både Alexander McQueen, Common Projects og Valentino kraftigt inspireret af mere klassiske modeller i deres designs. Især Stan Smith, Gazelle og Courtvantage fra adidas, som alle har nogle mere overkommelige priser. Andre klassiske sneakers, som er oplagte til konfirmation og blå mandag er Air Force 1 og Air Max 97 fra Nike. Begge modeller blev lanceret i en perlerække af fede udgaver i 2017, og der er dermed et par til enhver smag. Air Force 1 i hvid er især en oplagt sneaker at kombinere med et sort jakkesæt eller lignende, mens Air Max 97 er noget nær den ultimative sko til blå mandag. Den har et klassisk, men ungdommeligt design og, ikke mindst, masser af fart på. Vil du have et par klassiske sneakers, som skiller sig lidt mere ud, så har New Balance også en håndfuld gode bud på et par gode konfirmations- eller blå mandag-sneakers. M991 og M990 har begge et super fedt retro-design, og der kun bliver pænere i takt med, at de bliver brugt. New Balance M990 og M991 er med andre ord sneakers, du ikke behøver at være bange for at have det sjovt i.

Spar penge og køb online

Leder du efter en helt specifik model, eller vil du bare gerne spare lidt penge på dine konfirmationssko, så er det oplagt at købe dem online. Du finder både et større udvalg online, end du gør på din lokale gågade, og så er der som regel mange penge at spare. I dag er betingelserne for at handle online desuden rigtig gode – du behøver hverken at være bange for lange leveringstider eller ringe returneringsbetingelser, da flere online sneakershops har en rigtig god service. Ex kan du være så heldig at modtage dine sneakers allerede en dag eller to efter, du har bestilt dem, og kan du ikke passe dem, er der ofte nem og gratis returnering. Fragten er desuden gratis i mange tilfælde.

Her køber du dine konfirmations sneakers

Disse services gælder blandt andet hos Nike Shop og adidas Online, som begge to er blandt vores top-anbefalinger. Nike og adidas har som regel det største udvalg af deres egne modeller, og på mange af dem tilbyder de desuden, at du kan personliggøre dit par med navn og andre fede detaljer – en oplagt mulighed for at få et par helt unikke konfirmationssko. Foruden Nike.com og adidas.com, så anbefaler vi også britiske Endclothing, som har et af de absolut bedste udvalg af hyped streetwear og sneakers og en af de mest lokkende udsalgssektioner. Foretrækker du at handle hos danske forhandlere, så anbefaler vi Rezet Store – én af Danmarks bedste sneakershops. Finder du ikke det, du leder efter her, kan du prøve hos én af nedenstående forhandlere, som vi også anbefaler. Rigtig god jagt.

NIKE STORE
Stil: Klassisk & Sporty

Gå til Nike Store

REZET STORE
Stil: Klassisk & Sporty

Gå til Rezet Store

ADIDAS
Stil: Klassisk & Sporty

Gå til adidas

ENDCLOTHING
Stil: High End & Klassisk

Gå til Endclothing

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.