Adidas
Skrevet af: Frederik L. Høj // Instagram

Til sommer udkommer adidas nye’ model, YUNG-1, som er en af årets mest interessant sneaker-udgivelser fra det tyske brand.

Moden har det med at gå i ring, og det er ikke anderledes inden for sneakers. Efter adskillige sæsoner domineret af slanke, strømlinede sneakers så som Flyknit Racer og Ultra Boost, er blikket og efterspørgslen nu i stedet rettet mod de mere voluminøse og klodsede ’runners’, som vi kender dem fra 90’erne.

Dette skifte er i særdeleshed drevet af store navne så som Raf Simons, Demna Gvasalia (Balenciaga) og Kanye West (Yeezy), men nu er de gængse sportsbrands også begyndt at følge med. Adidas har eksempelvis været en tur i arkiverne og hente inspiration til en ny sneaker ved navn YUNG-1.

21 år gammelt design

YUNG-1 er en relancering af den gamle 90’er-runner, Falcon Dorf, som blev udgivet tilbage i 1997. Falcon Dorf blev skabt i en tid, hvor voluminøse løbesko med kraftige såler og asymmetriske overdele var på sit højeste. Især adidas eksperimenterede meget med proportioner og materialer på sneakers.

”Falkendorf”

Dog havde de svært ved at finde et passende navn til den nye model. Løsningen fandt design-teamet da de, på deres daglige løbetur, passerede den lille by, Falkendorf, som lå lige ved siden af brandets hovesæde i Herzogenaurach. Design-teamet tog bynavnet til sig og gjorde det lidt mere internationalt: ”Falcon Dorf”.

Yeezy møder Raf Simons

I år, godt 20 år senere, vender Falcon Dorf tilbage i en ny, raffineret udgave og med et tilpasset navn, YUNG-1. Skoen har aldrig været så aktuel, som den er lige nu med sit design, der drager flere paralleller til super eftertragtede udgivelser, så som YEEZY Wave Runner og Raf Simons ”Ozweego”.

Allerede nu tegner YUNG-1 sig til at blive en af årets mest populære nye sneakers, og den ser desuden ud til at blive en del af det kommende adidas x Dragon Ball Z-samarbejde – læs mere om det her.

Release

YUNG-1 har endnu ikke fået en officiel release-dato, men rygterne siger, at den udkommer til juni. Så hold godt øje med vores Release Kalender for updates. Husk desuden at følge os på Facebook og Instagram, hvor vi dagligt holder dig opdateret på nyheder, releases og restocks.

KØB ADIDAS SNEAKERS HER

Billeder: Till Jagla

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.