Adidas / Nike
Download All Pairs Top Banner
sommer sneakers
Skrevet af: Frederik L. Høj // Instagram

Især én model var svær at komme udenom. Se om du enig i deres bud.  

Den danske sommer er spækket med anledninger og gode undskyldninger for at iføre sig et par fede sneakers – og Nike, adidas og co. har sørget for en række skarpe udgivelser til lige netop dét formål. Men hvilke par er egentlig dette års bedste? Vi har taget en snak med to danske sneakerheads, Anders Schans og Thomas B. Sonne, for at høre deres bedste bud.

Introducér dig selv og dit forhold til sneakers.

Anders Schans (@anders_schans):

”Jeg hedder Anders Schans og arbejder som projektleder hos Highsnobiety i Berlin. Jeg har været optaget af sko så længe jeg kan huske og gjorde i 2014 hobbyen til et job, da jeg var med til at starte Hypetrade. Mit job er ikke længere centreret omkring sneakers, men de spiller stadig en stor rolle som del af både arbejde og hobby.”

Thomas B. Sonne (@thomasbsonne):

”Jeg hedder Thomas Biilmann Sonne og er 24 år gammel. Til daglig arbejder jeg som indkøber, og mit sideerhverv/hobby er fotografi. Lige siden teenageårene har jeg gået op i mit tøj og især mine sneakers. Det tog nok for alvor fart, da en af mine forhenværende kollegaer introducerede mig for Nike Air Max 90 ”Independence Day” i den røde colorway. Efterfølgende har det så bare taget fart i forhold til min samling af sneakers.”

Model: NikeLab Air Max Plus “La Requin” // Billede fra: @anders_schans

Hvilken sneaker har du brugt mest henover sommeren?

Anders Schans (@anders_schans):

”Et essentielt par i min rotation de her måneder er en Nike Air Max Plus ‘La Requin’. Eller som jeg kalder den: Swimmingpool-skoen. Den hvide ’midsole’ giver den et crisp look og det blå aqua-print giver næsten en følelse af at være på ferie, selvom sommeren for mit vedkommende står på ’staycation’ i Berlin. Når jeg ikke render rundt i dem, hopper jeg gerne i et par Undercover x Nike React Element 87 ‘Green Mist’ eller et par hvide Air Force 1’s.”

Thomas B. Sonne (@thomasbsonne):

”Nu er det desværre sådan at jeg har et arbejde, hvor jeg ikke rigtig kan tillade mig at have nogle specielle sko på. Derfor har jeg mest trukket i et par klassiske hvide Air Force One – jeg er vidst på mit tredje par i år.

Jeg har uden tvivl trukket mest i min Nike x Sacai, da den bare er komfortabel, og ser godt ud på foden. Derudover er jeg også blevet glad for New Balance ­– især New Balance 990R x Stüssy i den cremefarvede colorway. Super sarte, men super fede!

Jeg kommer vidst heller ikke udenom mit par Sean Wotherspoon x Nike Air Max 97/1, som snart er blevet gået godt til over forrige sommer. Det er også bare en sko, som er særlig for mange sneakerheads ­– mange farver, og fede detaljer.”

Hvilke nye udgivelser i forårs-og sommermånederne har især fanget din interesse?

Anders Schans (@anders_schans):

”Awake har udgivet en Gel-Kayano 5 360 i samarbejde med Asics, som klart er på min liste over sommerens bedste releases. Den grønne/sølv colorway er perfekt til en sommerdag, og modellen fanger essensen af sæsonens tendenser, hvor 00’ernes ’functional-running’ look er overalt.”

Thomas B. Sonne (@thomasbsonne):

”Den sko, der uden tvivl har fanget den største interesse hos mig, har været Nike x Sacai LDV Waffle i den grønne colorway. Jeg er personligt stor tilhænger af farverige sko, og de grønne og gule farver skriger bare ”SOMMER!”

Over det sidste års tid er jeg også blevet svært glad for Jordans – især 1’eren (Air Jordan 1 red.) Nike har udgivet et par Air Jordan 1’ere i den turkise colorway under navnet ’Turbo Green’, som også kan et eller andet.”

Har der været nogle tendenser denne sommer, som særligt har fanget dig? 

Anders Schans (@anders_schans):

”Umiddelbart er der to styrende tendenser for tiden. Den ene er 00’er functional-running æstetik, som den førnævnte Asics x Awake, som også i høj grad ses i Nike’s P-6000. Den anden er måden hvorpå især Nike gentænker retro-silhouetter. Vi har både set det med Sacai- og Undercover-collab’et, og det tyder ikke på at stoppe her.”

Thomas B. Sonne (@thomasbsonne):

”Jeg prøver på ikke at lade mig påvirke så meget af, hvad andre kan lide, eller ikke kan lide – men prøver i stedet at købe, hvad jeg selv syntes er fedt.

I hele det her år har jeg faktisk købt flere sko fra tidligere år, fordi jeg ikke har været så hyped på mange af de sko, der er droppet.”

Hvilken er årets sommer-sneaker i dine øjne?

Anders Schans (@anders_schans):

”Nike LD Waffle x Sacai er det åbenlyse bud. Den landede på det helt rigtige tidspunkt og er allerede en ny-klassiker i mine øjne. Udover den, er jeg – ikke så overraskende – ret begejstret for Asics x Awake.

Hvis jeg skal trække et sidste wildcard op af hatten er det Reebok x Nepenthes Workout Plus. Godt nok releasede den i februar, men den er landet på sales nu og er et godt bud på en billig sommersko.”

Thomas B. Sonne (@thomasbsonne):

”I min optik er der ikke grund til at komme med flere eksempler, når der kun er én vinder. Årets sommer-sneaker er Nike x Sacai LDV Waffle. Flotte farver, gode detaljer, gode materialer og heller ikke i en prisklasse, hvor man skal ud og sælge organer for at være med.”


Modtag notifikationer ved nye releases, restocks og prisfald

Vores app, All Pairs, er downloadet mere end 11.000 gange, og indholder lige nu over 10.000 par sneakers fra flere af de største forhandlere i Europa. Du kan hente appen til iOS enheder nu.

Cover-billede fra: @thomasbsonne

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.