Nike
Download All Pairs Top Banner
Skrevet af: Frederik L. Høj // Instagram

Fear of God-designeren har endelig løftet sløret for hans længeventede Nike-sneaker, Air Fear of God.

I lang tid har der hersket rygter omkring tilblivelsen af et samarbejde mellem Nike og Fear of God, og i denne uge blev disse rygter endelig til virkelighed. Fear of Gods Stifter og creative director, Jerry Lorenzo har nemlig løftet sløret for en ekstensiv kollektion, der blandt andet består af tracksuits, shorts, t-shirts en ny udgave af Air Skylon II og selvfølgelig højdepunktet, Air Fear of God – en splinterny performance basketball-sneaker.

Ambitiøst projekt

Air Fear of God har været undervejs i næsten tre år og er det endelige resultat af et super ambitiøst projekt, der fra starten har sigtet efter at nytænke klassiske Nike Air-basketball sneakers – med Jerry Lorenzos særlige twist.

For selvom Nike og Jordan står bag de mest efterspurgte og ikoniske basketball-modeller overhovedet, er det ingen hemmelighed, at de har problemer med at opnå samme efterspørgsel på nye designs. Om det er en nød, som Lorenzo og Fear of God kan knække med dere Air Fear of God-silhuet må tiden vise – men det virker lovende.

Folk har allerede taget utroligt godt imod den nye model, der formår at manifestere Jerry Lorenzos visioner, som kommer til udtryk gennem Fear of God, i kombination med den klassiske design-DNA, som vi kender fra Nike Air.

Referencerne

Jerry Lorenzo, der særligt udemærker sig ved sin arkitektoniske evne og sans for form, har hentet inspiration i sin originale Fear of God ”Military Sneaker” og krydret den med referencer til forskellige andre sneaker-designs. Den tydeligste reference er 180-graders Air-enheden i sålen, der er ”lånt” fra Air Max 180, men også det lille snørebåndsspænde, der er ”lånt” fra Air Jordan 5.

Kompromisløst design

Den helt store motivationsfaktor bag Air Fear of God var, for Jerry Lorenzo, at skabe en model, der både kan bruges på banen og i byen – uden at gå på kompromis med hverken form eller funktion. Og det må man sige er lykkedes – modellen skulle være imponerende komfortabel og anvendelig som basketball-sneaker samtidig med, at den har et super skarpt udtryk.

Udkommer snart

Nike Air Fear of God udkommer d. 15. december, og den vil snart være at finde i vores Release Kalender med al release-info. Følg Sneakerworld på Facebook og Instagram for flere nyheder, rygter, gode tilbud, konkurrencer og mere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.