Interview
Skrevet af: Frederik Høj // Instagram: @frederiklh
Billeder af: Jacob Kjerulff //Instagram: @j.kjerulff

Kom bag om én af Danmarks vildeste sneaker-samlinger og find ud af, hvilke 5 modeller, der udmærker sig som værende Kjerulffs 5 personlige favoritter.

Få kan prale af lige så mange eftertragtede sneakers som det danske sneakerhead, Jacob Kjerulff, der ejer, hvad mange betegner som én af de vildeste sneaker-samlinger i Danmark. Med hans imponerende følgerskare på Instagram bestående af mere end 22.000 personer, er der god sandsynlighed for, at du allerede er stødt på hans profil, @j.kjerulff, hvor han ugentligt deler knivskarpe billeder af vaskeægte ‘grails’ fra blandt andre Asics, Nike, Jordan og New Balance. Som sidste del af vores serie, “Min sneaker-samling” (i denne omgang),  har vi taget en snak med Kjerulff om hans hans samling, hans forhold til sneakers og naturligvis givet ham den ubarmhjertige udfordring: at udpege sine 5 favorit-sneakers fra samlingen, der tæller over 500 par.

Kan du fortælle lidt om dig selv og dit forhold til sneakers?

“Jeg har altid haft et forhold til mode, og specielt streetwear, da Hip Hop-kulturen har været en kæmpe del af mit liv, siden jeg var 12 år. Tøj og sko har altid været en kæmpe del af min måde at udtrykke mig selv på, og intet siger mere om dig, end hvad du har på fødderne. Jeg vil vove at påstå jeg kan sige rigtig meget om en person ud fra, hvad han/hun har på sine fødder. Sneakers er en måde at udtrykke sig på og, for mig, alt lige fra kunst til historie, jeg kan have på.”

Hvad, vil du mene, kendetegner din sneaker-samling?

“Min samling har udviklet sig rigtig meget de sidste 10 år. Før i tiden var jeg udelukkende en Nike/Jordan kinda guy. Men nu om dage samler jeg lige så meget på brands som New Balance, Diadora og Asics. Det som må kendetegne min samling er diversitet og collabs. Når det så er sagt, ejer jeg ikke en eneste Adidas-sko, da jeg aldrig har brudt mig om noget, de har lavet.

Så jeg har en meget bred samling, men nu om dage skal der klart være noget specielt ved et release (før jeg køber red.), da jeg ikke copper alt som i “gamle” dage.”

Hvis du skulle vælge, hvilke 5 par fra din samling er så dine favoritter/har en særlig betydning for dig?

Det er ikke nemt at udpege 5 favoritter fra min samling, da rigtig mange af mine sko har specielle historier for mig. Men here goes..

Air Jordan 1 “Bred”

“Nok den mest ikoniske Jordan-sko ever. Der er så meget historie i den sko, og den er så wearable og vil altid være en klassiker.”


Atmos x Nike Air Max 1 “Elephant”

Min yndlings-silhuet nogensinde og måske en af de aller flotteste AM1-collabs ever. Denne sko campede jeg for i 2017 i den silende regn en hel nat, men det var klart det hele værd.


Ronnie Fieg x Asics GEL-Lyte III “Salmon Toe”

“Jeg er kæmpe fan af Ronnie Fieg og hans design-evner. Og hans måske mest ikoniske sko er denne “Salmon Toe”, som blev released, da han åbnede Kith Brooklyn NY.”


CONCEPTS x New Balance 997 “Luxury Goods”

“Dette var skoen der fik mig hooked på New Balance. CONCEPTS er mestre i at lave sko med den perfekte storytelling. Disse er baseret på det franske luksusmærke Hermés. som har den orange indpakning som kendetegn. Kvaliteten af “Made in USA” New Balance er på et helt andet niveau og noget, du ikke ser på et par Nike-sko. CONCEPTS har lavet nogle af de aller lækreste NB-collabs og dette er én af de fedeste.”


Limited Editions x Diadora N9000 “Castellers”

“Dette Diadora-collab er én af de største grails blandt Diadora-samlere, og det er helt begrundet. Limited Editions er en sneaker-butik i Barcelona, og skoen er baseret på den uniform, de catalanske tårnbyggere bærer. Så gennemført og alt er on point.”


Hvad er dine foretrukne butikker/steder at købe sneakers?

“Jeg køber næsten ikke sko i butikker mere , men mere af private samlere på Facebook eller desværre på StockX da det jo næsten er umuligt og få ting til retail nu om dage. Men Size? Er næsten det enste sted jeg handler in real life.”

Hvilken sneaker håber du på at kunne tilføje til din samling som den næste?

“Den næste sko jeg satser på og tilføje til samlingen er en Air Max 1-collab med det Hollandske jeans brand, Denham. Som Air Max 1-samler er dette et must cop. Bliver sikkert ikke nemt, men den skal klart i samlingen.”

Vil du se mere til Jacob Kjerulff og hans sneaker-samling? Sørg for at følge ham på Instagram her. Fik du lyst til at tilføje et par til din egen samling? Bliv opdateret på de nyeste udgivelser via vores Release Kalender.


Modtag notifikationer ved nye releases, restocks og prisfald

Vores app, All Pairs, er downloadet mere end 11.000 gange, og indholder lige nu over 10.000 par sneakers fra flere af de største forhandlere i Europa. Du kan hente appen til iOS enheder nu.

Reklame Indhold
Denne artikel indeholder referencer til produkter fra en eller flere af vores samarbejdspartnere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.