Nyheder
løb
Dette indhold er sponsoreret
Reklame for: Runnerslab

Hvis du kan lide at løbe, så er det vigtigt, at du har de rigtige løbesko, og her er et par smarte sneakers ofte ikke tilstrækkelige.

I denne artikel kan du læse om forskellen på løbesko og sneakers, samt hvilken type løbesko der er bedst for dig. Til sidst kan du læse om, hvor tit du bør udskifte dine løbesko

Hvad er forskellen på løbesko og almindelige sneakers?

Løbesko er designet til at give støtte og dæmpning, når du løber. De har en stivere sål og en mere fleksibel overdel end almindelige sneakers, og de er ofte forsynet med ekstra polstring omkring anklerne. Løbesko er også ofte forsynet med et ekstra lag af stof på ydersiden af skoen, som beskytter mod slid. Det kan du for eksempel se på modellen Asics Gel Kayano til herre og dame. Derimod er almindelige sneakers ikke designet til at give den samme støtte og dæmpning, når du løber, men de kan være behagelige at have på til hverdag.

Hvilken type løbesko er bedst for mig?

Det er svært at sige, hvilken type løbesko der er bedst for dig. Det afhænger af mange faktorer herunder din vægt, din løbestil og dine personlige præferencer. Hvis du er en let løber med en neutral løbestil, kan du overveje at købe et par lette og fleksible løbesko. Hvis du er en tungere løber eller har pronation (en tendens til at falde indad i stedet for udad), kan det være bedre for dig at købe et par stivere og mere støttende sko. For at finde ud af hvordan du løber, kan du med fordel gå ned i en specialbutik såsom Runners Lab, hvor du kan tage en løbetest. Herefter kan de professionelle ekspedienter hjælpe dig med råd og vejledning, om hvilken løbesko som vil være bedst til dig. Du kan også læse mere på runnerslab.dk.

Hvor ofte skal jeg udskifte mine løbesko?

Det er svært at sige, hvor ofte man skal udskifte løbesko, da det afhænger af en række faktorer. For eksempel hvor meget du løber, på hvilket underlag du løber, og om dine sko er i god stand. Generelt kan man sige, at man bør udskifte sine løbesko hvert 400.-500. kilometer, men det er selvfølgelig ikke en fast regel. Hvis du begynder at opleve problemer med dine fødder eller knæ, kan det være et tegn på, at dine sko er slidte og bør udskiftes.

Det kan være svært at finde de helt rigtige løbesko, men når du først har fundet det rigtige par, løber du længere end aldrig før.


Nyeste tilføjelser i Release Kalenderen

Fandt du ikke, hvad du ledte efter? Find flere populære sneakers her.

Find vores oversigt over brands og sneaker modeller her.

Reklame Indhold
Denne artikel indeholder referencer til produkter fra en eller flere af vores samarbejdspartnere.