Nike
Download All Pairs Top Banner
Skrevet af: Frederik L. Høj // Instagram

Vi tager et nærmere kig på relanceringen af den ikoniske Air Jordan 11 ”Concord” og giver et bud på, hvorfor den stadig er så eftertragtet.

I denne uge udkommer én af de mest ikoniske Air Jordans nogensinde: Air Jordan 11 ”Concord”. Vi har været så heldige at få fingrene i et par og giver dig her et detaljeret kig på modellen – samt et bud på, hvorfor den, med sine mere end 23 år på bagen, stadig er så aktuel.

Dyr optræden

Den 7. Maj 1995 trådte Michael Jordan på banen i en semifinale mod Orlando Magic iført en splinterny Air Jordan-model. Modellen, Air Jordan 11, havde ikke tidligere set dagens lys og stjal en masse opmærksomhed – ikke mindst fordi skoen med sin hvide farve brød NBA’s regler og kostede Jordan en bøde på 5.000 Dollars.

Enorm hype

Michael Jordans optræden i modellen skabte en enorm hype som blev yderligere forstærket af, at den første officielt ramte hylderne i november samme år. Allerede da var modellen enormt populær og har været det lige siden – både på og uden for banen.

Dress shoes

På banen har modellen siden gjort sig bemærket ved at sidde på fødderne af Michael Jordan under nogle af hans mest bemærkelsesværdige øjeblikke. Uden for banen har den særligt været brugt ved formelle begivenheder såsom bryllupper og proms efter at Boyz II Men i 1996 var iført ”Concord” på den røde løber ved årets Grammy-uddeling. Skoen er da også inspireret af ”dress shoes” med sine karismatiske patent-læderpaneler.

I kombination med den hvide mesh-overdel og den gennemsigtige ydersål med ”Concord”-blå detaljer er patent-læderet med til at sikre et friskit og sporty men også livsstilsvenlig look.

Udkommet få gange

Ud over at have et enestående design og en farverig historie er Air Jordan 11 ”Concord” kun udkommet ganske få gange, hvilket er en anden grund til, at den er så eftertragtet. Den udkom som retro første gang i 2000, siden i en ”Defining Moments Pack”-udgave i 2006 og igen i 2011, hvor den skabte så meget kaos at Nike kort tid efter ændrede proceduren for Air Jordan-releases.

I 2014 udkom ”Concord” igen i en low-top-udgave, og i år er det atter blevet tid til et gensyn med den ikoniske model.

Kvalitet i top

Denne gang vender den tilbage med sit helt originale design med nr. 45 på hælen – præcis ligesom Micahel Jordans eget par fra 1995, som var en reference til hans nye trøjenummer efter hans comeback. Kvaliteten er bedre end nogensinde, men fornemmelsen på relanceringen af Air Jordan 11 ”Concord” sender stadig tankerne 23 år tilbage i tiden, hvor Tinker Hatfields geniale kreation første gang så dagens lys.

Udkommer snart

Vil du have fat i Air Jordan 11 ”Concord”, der spås til at blive ét af årets største online releases, så er det nu, du skal gribe chancen. De rammer hylderne d. 8. december og er en perfekt tidlig julegave til dig selv.

Find direkte links og forhandlerinformation i vores Release Kalender. Husk desuden at følge Sneakerworld på Facebook og Instagram, hvor vi dagligt holder dig opdateret med rygter, gode tilbud, konkurrencer og meget mere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.