Adidas / New Balance
Skrevet af: Frederik L. Høj // Instagram

En af de vigtigste og mest fashionable trends inden for sneakers lige nu er chunky/ugly sneaker-trenden. Efter et par år, hvor sneakers har udviklet sig hen mod en slankere mere strømlinet form, bedst eksemplificeret i Flyknit Racer og Ultra Boost, er der nu kommet en form for modreaktion. Især Kanye West og Balenciaga er frontløbere for denne nye trend, hvor den ideelle sneaker har en komplet anderledes æstetik, hvor mix af materialer, asymmetriske former, store, klodsede såler og lignende påskønnes. Trenden er stadig forholdsvis ny og bliver formentlig kun større, så for at holde dig på forkant, har vi her samlet tidens fem bedste chunky sneakers.

Yeezy Wave Runner 700

Kanye West er én af de største influencers inden for mode og sneakers lige nu, og det er selvsagt, at hans nyeste Yeezy-udgivelse, den såkaldte Wave Runner, er en vigtig del af grunden til, at chunky sneaker-trenden har vokset sig stor. Skoen blev første gang officielt fremvist ved Kanyes krtitikerroste Yeezy Season 5-fremvisning, hvor den så dagens lys i sin OG-udgave og desuden også i Triple Black og Triple White. Vi ser frem til mange flere colorways, og forhåbentligvis også releases på dansk eller europæisk grund.

adidas EQT Support RF

Fik du ikke fat i et par Wave Runners, kan du trøste dig selv med, at skoen er kraftigt inspireret af adidas’ klassiske EQT-linje, som rummer flere chuncky sneakers, der har et lignende udseende. Et godt eksempel på en vellykket, retro-inspireret EQT-model er ”EQT Suport RF”, som lige er blevet udgivet i denne clean, gråtonede udgave.

KØB SKOEN HER

Balenciaga Triple S

Et fashionabelt bud på en chuncky sneaker, som hele modeverdenen er faldet I svimer over på det seneste, er Balenciagas såkaldte Triple S-sneaker. Sneakeren består af tre såle, der er sat sammen for at give et ekstra klodset og chunky udseende og er godt eksempel på Demna Gvasalias (chefdesigner ved Balenciaga) særprægede, men hyperpopulære designportefølje. Til trods for sit markante prisskilt (godt 5000 kr.) er Triple S udsolgt over alt.

New Balance M991FA

En primær inspirationskilde for mange chuncky designersneakers i dag er mestrene af klassisk sneaker-design, New Balance. NB står bag nogle af de mest holdbare, komfortable og klassiske sneakers, og M991FA er et godt eksempel, der desuden er super populær lige nu.

KØB SKOEN HER

Raf Simons Ozweego III 

Sneakeren der var med til at starte hele den chuncky sneaker-trend er også designet af én af verdens mest anerkendte og originale designere – Raf Simons. Hans såkaldte Ozweego-sneaker anses af mange som et kunstnerisk mesterværk og har uden tvivl et særpræget udtryk.

KØB SKOEN HER