Adidas / Chanel / Gucci
Skrevet af: Frederik L. Høj // Instagram

Få vores bud på de fem mest eftertragtede chuncky sneakers anno 2018 og et par mere tilgængelige alternativer.

Tilbage i september måned gav vi vores første bud på fem af de bedste chunky sneakers. Trenden dengang var stadig ny, og forargelsen over Balenciagas Triple S-sneaker havde endnu ikke helt lagt sig. Der er løbet meget vand igennem åen siden da, og den særprægede trend har vokset sig endnu større og endda formået at ændre normen for moderne sneaker-design. Ethvert sneaker-mærke og modehus med respekt for sig selv har efterhånden givet et eller flere bud på en chuncky sneaker, og der er i dag en lang række rigtig fede modeller.

Derfor har vi endnu en gang forsøgt at udvælge de fem bedste og mest hypede af slagsen og samlet dem i dette indlæg. Fordi flere af dem enten er ekstremt dyre eller svære at få fat på, har vi også fundet frem til et par mere tilgængelige alternativer.

Off-White “Arrow Trainer”

Vibrams genkendelige ”RolinGait”-sål har været et populært designvalg blandt mange sneaker-brands i forbindelse med chuncky sneaker-trenden – blandt andet Off-White, der har benyttet den på deres hypede Arrow Trainer. Eftersom Off-White ikke ejer RollinGait-sålen, er der en række andre mærker, der også har benyttet den – blandt andet Hi-Tec, hvis Shadow-sneaker du kan få til en overkommelig pris.

Alternativ

HI-TEC HTS Silver Shadow RGS – Find dem her.

Yeezy Desert Rat

Kanye West kan tage en stor del af æren for, at chunky-sneaker trenden ikke kun er for de mest modebevidste – han har nemlig både udgivet Yeezy 700 Wave Runner og Yeezy 500, som begge har den voluminøse æstetik.

Yeezy 500, som er Kanyes nyeste kreation, har især gjort sig bemærket med sin sål, der er inspireret af adidas’ klassiske FYW-basketball-serie. Det er samme serie, som det tyske mærke i år har bragt til live og fornyet i form af den nye Crazy BYW med Boost. Har du ikke fået fat i et par Yeezy 500, kan du dermed trøst dig med et par af dem, som i øvrigt beskrives som nogle af de mest komfortable sneakers på markedet lige nu.

Alternativ

adidas Crazy BYW – Find dem her.

Dior Homme Runner

Dior Hommes chunky runner har været længe undervejs og blev allerede spottet på ASAP Rocky første gang tilbage i juli sidste år og har siden opbygget en hel del hype. Skoen har, med sin aymmetriske sål og sit farverige design flere parreleller til Kanye Wests Wave Runner, som var en del af vores fem bud fra sidste år. Dior Hommes Runner blev kun udgivet in store i Diors butikker d. 9.februar og med et prisskilt på ca 1.000 Dollars (!). Derfor har vi fundet et lidt mere tilgængeligt alternativ i form af Pumas nye model, Thunder Spectra. Modellen har samme udtryk og bærer flere high-end referencer, da den er inspireret af Pumas gamle samarbejde med Alexander McQueen. Den udkommer snart hos End., så hold øje med vores Release Kalender.

Alternativ

HI-TEC HTS Silver Shadow RGS – Find dem her.

Gucci Rhyton

Det er svært at nævne en modetrend i øjeblikket uden også at nævne Gucci. De har også givet et bud på en chunky sneaker med deres Rhyton-model, der blandt andet fås med et stort Gucci-logo på siden. Den er blevet revet væk trods sit markante prisskilt, men så er det jo godt, at Zara har lavet et meget billigere alternativ. Flere har beskyldt den for at være en kopi af Balenciagas Triple S-sneaker, men vi synes nu ikke, at det er så slemt. Faktisk er det lykkedes for Zara at designe en chunky sneaker, som er nem at style og trendy uden at være for meget.

Chanel Runner

En anden sneaker, som vi stadig går og venter på er Chanels opdaterede Runner. Den blev præsenteret som en del af modehusets SS18-kollektion, og den er derfor lige på trapperne. Igen kommer den med en pris, som de færreste dødelige kan eller vil betale, og derfor har vi selvfølgelig fundet et godt alternativ i form af New Balances M991-model.

Alternativ

New Balance M991XG – Find dem her.

Find vores fem første bud her, og hold godt øje med vores Release Kalender for kommende releases. Husk desuden at følge os på Facebook og Instagram, hvor vi dagligt holder dig opdateret på nyheder, releases og restocks.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.