Nike
Skrevet af: Anne Møller // Instagram

I ægte metastil har Nike valgt at udstyre deres nyeste Air Force 1 med små, sketchlignende tekster og tegninger, der på ironisk vis peger på skoens elementer og historie. Vi tager her et nærmere kig på den seneste tilføjelse til den berygtede ”Sketch Pack”-kollektion.

Det er ikke mere end to dage siden, at det kom frem, at den lige nu ultrapopulære Nike Blazer Mid 77 lanceres i to nye versioner. ”Sketch Pack” hedder den berygtede kollektion, der trækker tråde tilbage til Tinker Hatfields ”Sketch To Shelf” Air Max 1, og som nu udvides med endnu en model.

Denne gang har Nike valgt at tage udgangspunkt i den ikoniske, hvide Air Force 1, som vi kender den. Det rene look brydes imidlertid af kongeblå, sketchlignende detaljer, der træder ekstra tydeligt frem på den kridhvide baggrund.

Skødesløse skraveringer og sketchlignende detaljer

Mest iøjnefaldende er de to skraverede Swoosh-logoer på inder- og yderside, der efterlader skoen med et lige dele eksperimenterende og skødesløst look.

Zoomer man endnu tættere på, vil man opdage de små tekster og tegninger, der på subtil vis er med til at understrege skoens eksplicitte og nærmest meta-agtige udtryk. ”NIKE AIR FORCE ONE” og ”1982” står der for eksempel skrevet på henholdsvis ydersiden og langs snøresystemet.

Endnu mere meta-agtigt bliver det, når man bevæger blikket ned mod mellemsålen. Her har Nike valgt at lave en sketchlignende tegning af en Air-enhed med den tilhørende tekst: ”MIDSOLE Nike Ait Unit”. Teksten er efterfulgt af en lille pil, der peger i retning af mellemsålen – som et humoristisk element og ironisk kommentar til dem, der skulle have glemt, hvor sådan en sidder.

Udkommer snart

Release datoen for den nyeste tilføjelse til ”Sketch Pack”-kollektionen er endnu ukendt, men ”Air Force 1 Low Sketch” forventes at udkomme i de følgende uger hos udvalgte forhandlere og hos Nike. Hold øje med vores Release Kalender, så sørger vi for at holde dig opdateret med den nyeste info.


Modtag notifikationer ved nye releases, restocks og prisfald

Vores app, All Pairs, er downloadet mere end 11.000 gange, og indholder lige nu over 10.000 par sneakers fra flere af de største forhandlere i Europa. Du kan hente appen til iOS enheder nu.

Reklame Indhold
Denne artikel indeholder referencer til produkter fra en eller flere af vores samarbejdspartnere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.