Asics
Download All Pairs Top Banner
Skrevet af: Frederik L. Høj // Instagram

Asics beviser igen, at de mestrer kollaborationens kunst til perfektion.

I maj 2015 lancerede japanske Asics og den tyske sneaker-butik, Afew et super ambitiøst projekt i form af en eksklusiv, ny udgave af GEL Lyte 3. Skoen var inspireret af japanske koi-karper og hyldede japansk-tysk venskab, hvilket duoen har gjort siden 2012. Godt tre år efter den originale ”Koi” er Afew og Asics i dag klar med en efterfølger til samarbejdet i form af den nye Gel Lyte 3 ”Orange Koi”, der er skabt med hjælp fra BEAMS. Vi tager et nærmere kig på den her.

Oprindelse i 2012

Den originale Afew x Asics Gel Lyte 3 ”Koi” så faktisk allerede dagens lys tilbage i 2012, hvor den udkom som en speciel, håndlavet 1-of-1-sko, der blev auktioneret væk til fordel for en god sag. Dette blev starten på et årelangt samarbejde mellem Asics og Afew, der har fokuseret på japansk kultur og hentet sin æstetiske inspiration i koi-karper. Projektet affødte sin rigtige første sneaker-udgivelse i 2015, hvor ”Koi” udkom i større antal. Skoen var klædt i røde og cremehvide ruskindspaneler med sort Asics-branding og hvid Afew-branding på siden samt hælen – for ikke at nævne de mange andre detaljer på skoen.

Detaljeret design

I år fortsætter Afew og Asics så samarbejdet med en ny, orange udgave af skoen, der, som sagt, er skabt med mærket, BEAMS. Skoen har samme design, men med orange i stedet for røde ruskindspaneler og nye detaljer. Fx klæder et lille verdenskort den ene hæl, mens det japanske symbol for venskab klæder den anden som et symbol på det venskab der ligger til grund for udgivelsen.

Meningsfyldt samarbejde

Sneaker-samarbejder fylder meget i disse år, og selvom Nike og adidas tit løber med al opmærksomheden, så er den nye Afew x BEAMS x Asics Gel Lyte 3 ”Orange Koi” blot endnu et bevis på, at Asics mestrer kollaborationens kunst til perfektion. Det er både meningsfyldt, organisk og enormt æstetisk vellykket.

Udkommer snart

Afew x BEAMS x Asics Gel Lyte 3 ”Orange Koi” udkommer hos Afew Store d. 10. november – find direkte link nedenfor.

Flere nyheder

Faktisk er Asics er ikke det eneste brand, der har en koi-tematiseret sneaker på vej – tjek også adidas’ NMD CS1 ”Koi” i vores Release Kalender, hvor du i øvrigt kan finde mange flere nyheder. Husk desuden at følge Sneakerworld på Facebook og Instagram, hvor vi dagligt holder dig opdateret med rygter, gode tilbud, konkurrencer og meget mere.

Undgå at misse de vigtigste releases

På nedenstående medier holder vi dig dagligt opdateret på nyheder, releases og restocks.